Založ si blog

Štyri ročné obdobia

21054975_2140857262606648_3721228799729181359_oŠtyri ročné obdobia, prelom leta a jesene. S jemným vánkom prichádzajú nové pocity a emócie – ,,Sínusoida nálad“. Vplyvom týchto zmien vytrieďujeme šatník, odkladáme farby a mení sa dĺžka šiat. Častokrát je obťažujúce preobliecť periny. Je to predsa zmena, niečo, čo sa vymyká nášmu koloritu, na ktorý sme si zvykli. Je pre nás ťažké zatvoriť do skrine dva mesiace nosený odev. Nastáva akýsi zmätok, náročné odlúčenie sa od ,,noseného návyku“. Uvedomenie nastáva v uvedomení si prichádzajúcej jesene. Predstava dažďa a blata na cestách nám zahmlieva myseľ natoľko, že si nevšímame jej bohatstvo . To robíme aj so sebou samým. Sme zajatcami svojich emócií. Aj krok do niečoho nového, aj keď poznaného, je pre nás neprípustnou predstavou vyvolávajúcou strach. Systémy okolo nás založené na akejsi vnútornej úzkosti nám nedovolia vykročiť. Pociťujeme nebezpečenstvo v samých sebe, vyhľadávame bezpečie, vrstvíme sa obliekaním kabátov, prikladáme dôležitosť strachu a predstave neúspechu. Zabúdame, že neexistujú veci, ktoré sa učíme, že to všetko sme poznali. Krása je v objavovaní, posúvaní sa malými krôčikmi naším vlastným tempom ďalej, cestičkou len tou našou. Zatiaľ žijeme životy iných, zabúdame žiť ten náš . Predstavy a názory iných sú pre nás akýmsi piedestálom vzoru, ako máme kráčať NAŠIM VLASTNÝM ŽIVOTOM. Pridávame o vrstvu viac a je tu zima. Štyri ročné obdobia sú drahokamy na tej ceste, pokiaľ objavíme krásu v sebe a prestaneme súperiť so strachom, vtedy v nás rozkvitne aj v zime ten najkrajší, najbezpečnejší kvet. Budeme sa naďalej ,, vrstviť ?“ Málokto si kúpi topánky o číslo menšie.
Do blízkeho ,, vrstvenia“

 

Bez liekov , úzkosti a alkoholu

12.09.2017

Racionalita – emocionalita? Ponúkajú sa nám skutočne len dve alternatívy prežívania? Žiť vnímať – nevnímať, Prežívať a predsa nežiť, Žiť, vnímať a veriť? Sčítaním otázok vznikne výsledok, predsa tri a mnoho ďalších. Široké spektrum možnosti rôzne diverzifikovaných smerov. Čierno – biela, úchvatný vzorec, ktorý sa nám dáva do priorít [...]

jeleň,

Veľká akcia poľovníkov na strednom Slovensku. Na Liptove si vyhrnuli rukávy pre dobrú vec

30.04.2024 05:00

Zábery z akcie zachytil mReportér Marián Hrnčiar.

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 3151x
Priemerná čítanosť článkov: 1576x

Autor blogu

Kategórie

Archív